ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ-ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ..ΤΗΛ.6932215706 & airnewsmodelling@gmail.com.. ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ το 2010

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010


LINKS ΜΕ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΖ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ LINK..   και e-mails
ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΆΣΕΤΕ, προ παντός, τις κακές συνήθειες σας... και τις μικροκομπανίες σας... Αλλιώτικα θα βρίσκεστε προ   εκπλήξεων...

 

Η Αερολέσχη Λεμεσσού
BiPlanes...parkedΗ Αερολέσχη Λεμεσού (ΑΛ) ιδρύθηκε στις 19 Μαΐου 1989 με βασική αποστολή την προώθηση και ανάπτυξη του αεραθλητισμού στην πόλη και επαρχία της Λεμεσού. Στις κύριες δραστηριότητες εντάσσονται ο Αερομοντελισμός και η Ελαφρά Αεροπορία. Τον Μάιο του 1996 η ΑΛ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Κυπριακής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας ( ΚΑΟ ) που σήμερα αποτελεί την ανώτατη αεραθλητική Αρχή στον τόπο μας και η οποία υπάγεται στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Η ΑΛ εκπροσωπείται στην Ένωση Αερομοντελλιστών Κύπρου ( ΕΑΚ) η οποία υπάγεται στην ΚΑΟ με τρεις (3) συνολικά εκπροσώπους οι οποίοι τυγχάνουν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της . Σήμερα (28 Οκτώβριου 2008), 19 χρόνια από την ίδρυση της, η ΑΛ αριθμεί γύρω στα 300 μέλη από τα οποία ένα σημαντικό μέρος 70 περίπου ατόμων αποτελεί τον ενεργό της πυρήνα με κύρια ενασχόληση την πτήση μοντέλων αεροπλάνων, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων.
Ο αερομοντελισμός επικεντρώνεται στην σχεδίαση, κατασκευή και πτήση μοντέλων αεροπλάνων, ελικοπτέρων και ανεμοπτέρων. Από τη φύση του συνδυάζει γνώσεις από μια πλατειά γκάμα τεχνολογικών πτυχών συμπεριλαμβανομένων της μηχανικής, αεροδυναμικής και ηλεκτρονικών και ως εκ τούτου κατατάσσεται στην κατηγορία των πλέον δημιουργικών ενασχολήσεων, ανεξάρτητα από ηλικία. Η ευχάριστη αυτή όμως ενασχόληση εγκυμονεί από την ίδια της την φύση κινδύνους οι οποίοι σε γενικές γραμμές είναι προφανείς, αναμενόμενοι και σε μεγάλο βαθμό ευτυχώς ελέγξιμοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: